În acest workshop vom aborda teoria AT referitoare la scenariul de viaţă, acea poveste pe care am scris-o în inconştientul nostru în copilărie, pe când ne dădeam seama cum urma să fie viaţa noastră, în încercarea de a face predictibilă experienţa noastră în lume.
În primii noştri ani de viaţă ne-am „proiectat viaţa”, după cum spunea Eric Berne, prin scrierea acestei poveşti pe care o numim scenariu. În acest workshop vom explora teoria scenariilor de viaţă la nivel individual, de familie, de grup sau al minorităţilor, şi vom explora importanţa scenariilor de viaţă despre relaţii în cadrul grupurilor şi culturilor, uitându-ne atât la aspectele pozitive, cât şi la cele negative.
Workshopul va fi în mare parte experienţial şi va include o parcurgere a teoriei AT, care va fi predată acolo unde va fi necesar, pornind de la principiile de bază; nu sunt necesare cunoştinţe prealabile de AT.
Vom explora moduri de a ne schimba povestea de viaţă pentru a progresa şi pentru a contribui la rezolvarea problemelor din jurul nostru mai degrabă decât a face parte din aceste probleme. Facilitatorul workshopului va aduce propriile sale idei şi vor exista din belşug oportunităţi pentru dialog, discuţii şi împărtăşirea de cunoştinţe. Participanţii vor fi invitaţi să contribuie cu propria gândire şi înţelegere din diverse perspective teoretice pe parcursul celor două zile.